MoleQlar: Doplňky stravy pro zdravější, kvalitnější a delší život

MoleQlar je německá značka, kterou založili studenti medicíny s jasnou vizí. Věří, že zdraví máme ve vlastních rukou a pomocí prevence můžeme dosáhnout zdravějšího, kvalitnějšího a delšího života. Vyvinuli proto inovativní produkty a chytré doplňky stravy, které mohou ve snaze pomoci. Pojďme si je představit.

moleqlar

MoleQlar: Inovativní doplňky stravy pro zdravější a delší život

Do naší nabídky jsme nově přidali jedinečné produkty značky MoleQlar. Značka vznikla v roce 2020 jako start up tří studentů medicíny, kteří věří, že zdraví vyžaduje komplexní přístup. Namísto řešení problémů pomocí léků chtějí motivovat k prevenci a využití tzv. biohackingu.

Biohacking můžeme ve zkratce vysvětlit jako set životních změn, které pomáhají maximalizovat potenciál našeho těla. Jeho součástí jsou osvědčené technologie, každodenní návyky, ale také doplňky stravy, které specificky cílí na podporu dlouhověkosti.

Právě tyto doplňky stravy, podložené výzkumy z oblasti zdraví a dlouhověkosti, značka MoleQlar nabízí. V naší nabídce momentálně najdete devět jedinečných produktů, které vám nyní ve zkratce představíme.

Hyaluron pro mladistvý vzhled a zdraví pokožky

Kyselina hyaluronová se přirozeně vyskytuje v našem těle a již dlouho je důležitou složkou produktů pro péči o pleť, jelikož má úžasnou schopnost vázat vodu, což hraje důležitou roli v udržení elasticity pojivové tkáně a umí takřka vyhladit vrásky. Nové studie však ukazují, že má ještě větší potenciál při vnitřním užívání.

Doplněk stravy Hyaluron od MoleQlar obsahuje synergickou kombinaci vysokomolekulární kyseliny hyaluronové, L-glycinu a vitamínu C. L-glycin je důležitou součástí kolagenu a vitamín C pomáhá chránit před nepříznivým vlivem oxidativního stresu. Tato kombinace pak může pomoci udržet hydratovanou pokožku, zachovat její pružnost a elasticitu a pomáhat v boji se zánětem.

hyaluron s kyselinou hyaluronovou

Berbersome pro podporu metabolismu, kardiovaskulárního zdraví a dlouhověkosti

Berberin je látka, která se více než tisíc let využívá v tradiční čínské medicíně. V posledních letech si získal pozornost také mezi západními vědci a lékaři, kteří zjistili, že může mít pozitivní vliv na hladinu cukru v krvi a podpořit dlouhověkost. Dle některých studií může podporovat také metabolismus, hubnutí, kardiovaskulární zdraví a zlepšovat citlivost na inzulin.

Běžné berberinové kapsle však mají nízkou biologickou dostupnost. Proto vznikl inovativní komplex Berbersome, ve kterém je berberin potažený fosfolipidovou vrstvou, která až desetinásobně zlepšuje jeho biologickou dostupnost. Navíc je doplněk obohacený o synergicky působící minerály chrom a zinek.

Glucosamine pro podporu pohybového systému a dlouhověkosti

Glukosamin je součástí kloubní tekutiny, chrupavky a pojivové tkáně a slouží jako prekurzor pro tvorbu bílkovin a tuků. Ve formě doplňku stravy je proto vyhledávaný pro boj s bolestí kloubů a kolen, v posledních letech však vědci zkoumají zejména jeho pozitivní vliv na dlouhověkost.

Dle laboratorních studií může glukosamin aktivovat autofagii, důležitou funkci buněk, při které dochází k likvidaci či recyklaci molekulárního odpadu. Tento proces se s věkem zpomaluje, což má za následek nemožnost buněk optimálně pracovat. Právě podpora autofagie je proto jeden z klíčových bodů, na který se výzkum dlouhověkosti zaměřuje a glukosamin může být jednou z cest, jak tento proces podpořit.

regeNAD pro boj proti dramatickému poklesu hladin NAD

Koenzym NAD je ve výzkumu dlouhověkosti jednou z nejpopulárnějších molekul. Jeho hladina s věkem prudce klesá a studie naznačují, že její zvýšení pozitivně účinkuje na různé aspekty našeho zdraví.

Metabolismus NAD je však extrémně složitý a jeho přímá suplementace se vzhledem k jeho molekulární velikosti ukázala jako málo účinná. Klíčem může být doplňování prekurzorových molekul NAD, snaha o zpomalení jeho degradace a podpora enzymů, které jej produkují. Doplněk regeNAD kombinuje všechny tři možnosti.

CaAKG pro podporu energie, trávení, imunitního systému a dlouhověkosti

AKG neboli alfa-ketoglutarát, skládající se z atomů uhlíku, vodíku a kyslíku, hraje důležitou roli v energetickém metabolismu, v průběhu života však jeho hladina v těle klesá. Podílí se na mnoha fyziologických funkcích a procesech, jako je přeměna energie z potravy, využití bílkovin nebo trávení.

V doplňku stravy MoleQlar je alfa-ketoglutarát kombinovaný s vápníkem, což zvyšuje jeho biologickou dostupnost. Touto vysoce účinnou kombinací je možné podpořit energetický metabolismus, trávení, zdraví kostí, imunitní systém a dlouhověkost.

Betainové kapsle pro podporu dlouhověkosti

Betain neboli trimethylglycin (TMG) účinkuje podobně jako vitamíny, navíc však působí jako dárce methylové skupiny a osmolyt. Kromě toho se ukázalo, že betain různými způsoby ovlivňuje proces stárnutí, a to zejména skrze pozitivní účinky na epigenom, zánětlivost a proteostázu.

Betain ve formě kapslí tak může podpořit důležité metylační procesy, ochranu před metabolickým onemocněním, růst svalů a pozitivně ovlivňovat proces stárnutí.

Spermidine pro podporu zdraví, kognitivních funkcí a dlouhověkosti

Spermidin je endogenní látka, která se běžně vyskytuje v našem těle. Jeho přirozená koncentrace však s věkem klesá, jelikož jej nedokážeme produkovat dostatečné množství, proto se stal středem pozornosti buněčného výzkumu.

silné antioxidační účinky, vliv na autofagie (samočistící proces likvidace molekulárního odpadu), rovnováhu metabolických procesů, ochranu DNA před oxidativním stresem a buněčné dělení. Spermidin od MoleQlar obsahuje vysokou dávku 3 mg spermidinu z řasy chlorella a extraktu ze sójových bobů.

spermidine z řasy chlorella

QNESIUM pro podporu normální funkce těla kvalitním komplexem hořčíku

Hořčík se podílí na více než 300 různých reakcích v našem těle. Naše tělo si jej však neumí samo vyrobit, jsme proto závislí na příjmu z potravin a doplňků stravy. Velká část populace trpí nedostatkem hořčíku, který se projevuje například únavou, svalovými křečemi, nechutenstvím nebo mírnou nevolností.

Při suplementaci hořčíku je důležité nejen jeho množství, ale také forma. Molekula hořčíku je vždy vázaná k jiné molekule a toto spojení ovlivňuje jeho funkci a biologickou dostupnost. Proto vznikl doplněk stravy Qnesium, který obsahuje hned sedm různých sloučenin hořčíku a vitamín B6 pro maximalizaci účinnosti.

Uthever NMN

Derivát vitamínu B3, NMN, je konečnou prekurzorovou molekulou NAD v každém živém organismu. Jelikož právě klesající hladina NAD v organismu má významný vliv na projevy stárnutí a jeho přímá suplementace se ukázala jako neúčinná, vědci zkoumají jiné cesty, jak hladinu NAD zvýšit.

Právě NMN se jako konečný prekurzor NAD jeví jako ideální řešení. Stále probíhá jeho výzkum a prozatím není dle evropského práva uznán jako látka vhodná pro lidskou spotřebu – můžete si jej však zakoupit pro studie, výzkumné účely a testy. V každém případě je vždy třeba ověřit, že kupujete NMN od ověřeného výrobce, jelikož se na trhu ověřuje čím dál více padělků.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad [&] techka s.r.o.
Redesign by Filipes Media 🧡