Biohacking: prodlužte si zdraví a buďte stále mladí

Biohacking. Pro někoho zcela neznámý pojem, pro jiného velká životní změna. Co se pod tímto termínem vůbec skrývá? Biohackingem se označuje set životních změn, díky kterým můžete maximalizovat potenciál vašeho těla a docílit toho nejlepšího pocitu. Vše závisí na vás, vašem nastavení a touze zlepšit svůj životní styl. Nejedná se o nic jiného, než o přístup ke své vlastní biologii, se kterým vám pomohou nejen osvědčené technologie, ale i suplementy a každodenní návyky

biohacking

 

Nestárněte, aneb biohacking a anti-age metody 

Snahu o to zůstat stále mladí a krásní měli lidé už od antiky. Tenkrát sice měli jiné metody, ale nikoho z nás nepřekvapí, že ty dnešní jsou mnohem více osvědčené a účinné. Jak se tedy jmenuje zázračný lék na krásu a kde ho sehnat? Kdyby to bylo tak jednoduché, už byste o něm bezpochyby věděli, bohužel žádný takový zázrak zatím neexistuje, ale něco jemu podobné ano. 

Biohacking se stává více a více populárnějším tématem a není divu, že se v  současné době mnohem více zkoumají látky v těle, které s ním mají nějakou spojitost. Mezi prvními byla zkoumána látka resveratrol. Jedná se o přírodní antioxidant, který se pro své antioxidační a antibakteriální účinky přidává do volně prodejných doplňků stravy. Jeho přirozený výskyt není jen v rostlinách, ale i potravinách a nápojích, o kterých se traduje, že zpomalují stárnutí. Asi vás nepřekvapí, že se tedy nachází ve víně, a právě proto je často spojován i se známým francouzským paradoxem. Ten tvrdí, že ačkoli Francouzi konzumují nadměrné množství vína, tučného jídla a cholesterolu, stále patří ke zdravější části populace, především co se srdce týče.

antioxidant resveratrol proti starnuti

 

Proč užívat resveratrol pravidelně a kde ho najdeme?

Stejně jako rostliny, které jsou díky němu chráněné od vnějších stresových a nepříjemných vlivů, jako je hmyz, predátoři, poranění, infekce či plísně, jsme údajně chráněni i my. Nyní je resveratrol považován za nejúčinnější a nejpřirozenější antioxidant. Kromě nejznámějšího červeného vína a jeho hroznů ho najdete i v kakau, ořechách (především arašídech a pistáciích) a tmavých bobulovinách: brusinkách, moruších nebo borůvkách. Ne vždy je jednoduché dostat dostatečné množství resveratrolu z těchto potravin. To především kvůli jejich sezónnosti výskytu a vyšší ceně. V takovém případě je nejlepší sáhnout po kvalitních doplňcích stravy, jako je například Mentis Brain cell Regenerator & resveratrol nebo NAD+ Cell Regenerator.

resveratrol antioxidant doplněk stravy

 

Příznivé účinky

O příznivých účincích se poprvé vědci dozvěděli v roce 1940, když zjistili, že se mikrobům, kvasinkám a jinému drobnému hmyzu v důsledku toho prodlužuje délka života. Účinky proti stárnutí se prokázaly ve studiích provedených na ovocných muškách, myších a rybách, které byly porovnávány s pozorovanou skupinou, jež tyto látky nedostávala. Z výzkumu vzešly překvapivé výsledky a potvrdila se teorie o významných účincích této látky. 

Oxidanty se v našem těle vyskytují jako přirozený důsledek trávení, špatného životního stylu, ale i pohybu a jiných přirozených životních procesů. Za rychlostí a intenzitou jejich tvorby stojí zmiňovaný životní styl (kouření, nadměrná konzumace alkoholu, nezdravé stravování, znečištěné prostředí atd.) V případě, že vaše tělo některý z těchto stresorů nezvládá zpracovat, můžete se dostat i do závažných zdravotních problémů jako je rakovina, nádorové bujení a další. Ukázalo se, že strava bohatá na rostlinné antioxidanty a fytonutrienty, jako je právě resveratrol, je tou správnou cestou.  

antioxidanty vitalita a omlazení

 

Další významné účinky resveratrolu:

    • zlepšuje paměť,
    • posiluje imunitu,
    • výrazně pomáhá při léčbě boreliózy,
    • stabilizuje hladinu cukru v krvi,
    • zlepšuje citlivost buněk na inzulín,
    • vyrovnává hormonální disbalance – ženám pomáhá se zvýšenými hladinami testosteronu a mužům s přebytkem estrogenu
    • působí protizánětlivě, má účinky proti plísním a alergiím,
    • bojuje proti stárnutí na buněčné úrovni,
    • podporuje běžnou produkci energie v buňkách,
    • podporuje běžné kognitivní funkce.

 

resveratrol proti starnuti

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad [&] techka s.r.o.
Redesign by Filipes Media 🧡