Kortizol, serotonin, meetingy a nootropika. Jak spolu ten koktejl souvisí?

Dva kolegové, stejný tým, vypjatá situace. Zatímco váš kolega nad vším mávne rukou, vy si místo spánku přehráváte v hlavě, co jste mohli udělat jinak. Jak to, že dva lidé reagují na stejnou situaci různě?

Za všechno můžou hormony

Když jde o stres, převezme otěže kortizol. Smějete se celý den od ucha k uchu? To dělá serotonin. Jestli vám padají víčka únavou i po vydatném spánku, může za to melatonin.

Rozbitá tiskárna, nevrlý šéf, líný kolega – to umí pěkně zvednout hladinku kortizolu. Jednou za čas to není na škodu. Možná se i vám někdy líp pracuje pod tlakem.

Zato kombinace chronického stresu a vyšší hladiny stresového hormonu (kortizolu) prokazatelně vyvolává změny ve fungování mozku. A to tak, že:

  • Snižuje kapacitu paměti.
  • Zhoršuje schopnost rozhodování i poznávání.
  • Oslabuje a ničí mozkové buňky.

Jak pomohou přírodní nootropika?

Přírodní nootropika jsou speciální směsi výtažků z bylin a dalších v přírodě se vyskytujících látek, které stimulují mozkovou činnost. Mají tak vliv na naše kognitivní funkce, díky kterým:

  • vnímáme svět,
  • reagujeme,
  • přemýšlíme,
  • přijímáme nové informace
  • nebo díky kterým si dokážeme zorganizovat den.

 

hormony ovlivňující náladu

 

Když jsme vytvářeli složení našich přírodních nootropik, inspirovali jsme se vlastními zkušenostmi s prací v korporátu.

Zjistili jsme, že na maximální soustředění skvěle funguje vranec, bakopa a rozchodnice. Tohle trio jsme proto zvolili do produktu Mentis Max.

Trému před důležitou prezentací zaženete díky třezalce se zeleným čajem a guaranou. Ty najdete v Mentis Chill, který dokonce funguje už do půl hodiny.

Na probdělé noci, kdy si v hlavě přehráváte celý den, se nám osvědčila bakopa s rozchodnicí a vitánií, které jsme zakomponovali do Mentis Zen.

Znásobte účinky nootropik

Přírodní nootropika jsou skvělá, protože je můžete kombinovat podle svých potřeb. Mnoho studií prokázalo, že se účinky vzájemně nevyrušují, ale naopak násobí. Nejenže dostanete hormony pod kontrolu, ale zároveň budete skvěle připraveni na všechny pracovní situace.

 
Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad [&] techka s.r.o.
Redesign by Filipes Media 🧡