Jak vyřešit stres z home office? Úkol jako na míru pro přírodní nootropika

Zažili jsme to při jarní vlně. Krátká euforie z možnosti pracovat z pohodlí domova, vyhnout se dojíždění i neoblíbeným kolegům. Pocit svobody však brzy vzal za své a my začali home office vidět v jiném světle. Specifika práce z domova mohou mít totiž na naše zdraví závažné dopady.

 

Home office a stres z práce

Práce z domova se mohla kdysi zdát jako benefit snů pro work-life balance, jeho kontinuální praktikování po několik měsíců odhalilo, že s sebou přináší i nepříjemné efekty, z nichž absolutně nejčastěji dominuje stres.

To ostatně již několik let potvrzují i vědecké studie [1], které uvádějí, že vysoký stres pociťuje 41% tzv. pracovníků na home office (ve studii nazývaní jako hypermobilní) ve srovnání s 25% stacionárně pracujícími profesionály.

stres na home office

 

Co doma spouští stres

Mezi hlavní příčiny rostoucího stresu patří například ztráta pevného rozvrhu, příliš mnoho rozptylujících faktorů, nadužívání elektroniky a pocit izolace.

Zatímco za běžného režimu se režim našeho dne rozvrhne více či méně sám a má jasně definované časové schéma (vstávat - cesta do práce - pracovní doba - cesta domů – volno - spánek), v případě práce doma se hranice mezi prací a volnem stanovují obtížněji. Ne každý dokáže režim zavést a disciplinovaně udržet vlastní vůlí a tím nám vzniká hned první zdroj dodatečného napětí.

V práci jsme si mohli stěžovat na upovídanou kolegyni nebo nadřízeného mikromanažera, doma si však o naši pozornost mohou říkat děti, partner, sousedé anebo přátelé a rodina na telefonu, kterým najednou nelze odpovědět: "Teď nemůžu, jsem v práci." A totéž platí pro sociální sítě a zpravodajské servery. Všechny tyto vlivy nám narušují plynulost práce, která se rozřeďuje do mnohem delšího časového okna, než by bylo případem v kanceláři.

Digitální smog a expozice modrému světlu z displejů může narušit náš cirkadiální rytmus a ovlivnit tak kvalitu spánku.

Sečteno a podtrženo – při práci z domova na nás působí řada různorodých stresorů. Každý z nás se postupem času začne adaptovat a vymýšlet své kompenzační strategie – zavedení pevného rozvrhu na doma, udržování pravidelných sociálních kontaktů na dálku, pravidlo jednoho otevřeného okno na monitoru či častější říkání "ne". V Mentis Lab jsme jeden podporný rituál vytvořili pomocí nootropik a hlavní roli v něm hrají zcela přírodní látky.

 

Jak přírodně "hacknout" stres

Příroda je předvídavá a v jejím bohatství se nachází celá řada látek, se kterými již naši předci dokázali navodit klid či budovat houževnatost. Těmi látkami jsou i přírodní nootropika, potentní směsi extraktů z bylin a dalších přírodních látek, které dokážou ovlivnit mozkové funkce i naši psychiku.

Pro prevenci i potlačení stresu byly vyvinuty Mentis Zen a Mentis Up, zatímco pro obnovení klidu a soustředění lze využít nootropika v Mentis Chill.

 

Posilněte se "zlatým kořenem"

Jednou z účinných látek přípravku Mentis Zen je rozchodnice růžová, která je pro své léčivé účinky nejen v Asii, ale i našich zeměpisných šířkách využívána více než 400 let. Tento "zlatý kořen", jak je rozchodnice také často nazývána, probouzí novou chuť do života, podporuje naši psychickou odolnost a imunitní systém při boji s viry a bakteriemi. Přestože v rostlině nenajdeme žádný kofein, dostane se nám nebývalého přívalu energie, rozjasní se nám mysl a zlepší koncentrace.

Druhou složkou produktu Mentis Zen je vitánie snodárná, která je skvělým pomocníkem při zvládání stresu, působí proti stavům úzkosti, depresím a celkovému vyčerpání. Jak už napovídá název této ajurvédské byliny, pomáhá i kvalitnímu spánku.

 

Zasloužíte si přírodní "hormon štěstí"

Aktivní látky obsažené v přípravku Mentis Up zase okamžitě zlepšují náladu a motivují do další práce, což může napomoci obtížnějšímu soustředění v domácím prostředí. Hlavní přísadou tohoto produktu je totiž třezalka tečkovaná, která je už od středověku známá pro svoje uklidňující účinky, pozitivní vliv na žaludeční neurózy a lehké formy depresí. V kombinaci s pomocníkem při tvorbě tzv. hormonu štěstí, griffonií simplifocia, která vám pomůže udržet dobrou náladu a navodit pocit uvolnění, si můžete být jistí, že i při práci z domova budete mít svůj denní program pod kontrolou.

 

Theanin pro rychlou úlevu

Nastane-li přece jen den, kdy vám situace přerůstá přes hlavu a potřebujete rychle ulevit, nesahejte hned po sklence vína, ale vyzkoušejte raději vědecky ověřené účinky uklidňující třezalky tečkované, acetyl L-karnitinu, theaninu a guarany. Právě theanin, který se běžně vyskytuje v zeleném čaji, prokázal účinnost ovlivňovat psychoaktivní procesy v našem mozku a navodit stav relaxace bez nežádoucí ospalosti.
Mentis Chill+ je tak ideální pomocník na potlačení stresu, nervozity a únavy. Účinky se dostavují prakticky okamžitě, během několika desítek minut.

 

 

Reference:

[1] Eurofound and the International Labour Office (2017), Working anytime, anywhere: The effects on the world of work, Publications Office of the European Union, Luxembourg, and the International Labour Office, Geneva.

 
Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad [&] techka s.r.o.
Redesign by Filipes Media 🧡